Ana Sayfa » Arpacı Sofrası » Lor Peynirli Kabak Sandal

Arpacı Sofrası

Yaylalardan toplanan taze ve doğal sütlerin işlenmesi ile elde edilen lezzetli ve aromatik ürünlerin markasıdır.

Lor Peynirli Kabak Sandal

Lor Peynirli Kabak Sandal

Malzemeler

2 kabak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gr Arpacı lor peyniri

1 domates

1 arpacık soğan

1 diş sarımsak

Yarım su bardağı galeta unu

4 tatlı kaşığı rendelenmiş Arpacı kaşar peyniri

1 yumurta sarısı

Tuz

Karabiber

Dereotu

Yapılışı

Kabakları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye kestikten sonra üzerini geçecek kadar su ilave edip, kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çekirdekli kısmını çıkartın ve önceden yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra küçük küp şeklinde doğrayın. Soğanı minik parçalar halinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Arpacı Lor Peyniri’ni bir kaseye alıp rendelenmiş sarımsak, domates, soğan, yumurta sarısı, tuz, karabiber ekleyerek karıştırdıktan sonra fırını 190 dereceye ayarlayın. Arpacı Lor Peyniri karışımını kabakların içlerine yerleştirin. Daha sonra, galeta unu ve Arpacı Kaşar Peyniri rendesini kabakların üzerine ekleyerek fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun !

Paylaş

Diğer Lezzetler