Yaylalardan toplanan taze ve doğal sütlerin işlenmesi ile elde edilen lezzetli ve aromatik ürünlerin markasıdır.
Malzemeler
2 kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr Arpacı lor peyniri
1 domates
1 arpacık soğan
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı galeta unu
4 tatlı kaşığı rendelenmiş Arpacı kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Dereotu
Yapılışı
Kabakları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye kestikten sonra üzerini geçecek kadar su ilave edip, kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çekirdekli kısmını çıkartın ve önceden yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra küçük küp şeklinde doğrayın. Soğanı minik parçalar halinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Arpacı Lor Peyniri’ni bir kaseye alıp rendelenmiş sarımsak, domates, soğan, yumurta sarısı, tuz, karabiber ekleyerek karıştırdıktan sonra fırını 190 dereceye ayarlayın. Arpacı Lor Peyniri karışımını kabakların içlerine yerleştirin. Daha sonra, galeta unu ve Arpacı Kaşar Peyniri rendesini kabakların üzerine ekleyerek fırında kızarıncaya kadar pişirin.